Erkki Aurejärven romaani Pimeyden sydän on ilmestynyt 3.10.2023. Romaanin takakannessa on seuraava esittelyteksti:

sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Nikotiinia nuorisolle

 

Helsingin Sanomissa oli 21.10.23 artikkeli, jonka mukaan suomalaiset ovat huolissaan nuorten nikotiinipussien käytöstä.  Nikotiinipussien makuvalikoima houkuttelee nuoria.

 

Philip Morris markkinoi nikotiinipusseja seuraavalla tavalla:

 

”Philip Morris International eli PMI on myös merkittävä nikotiinipussien valmistaja, jonka siipien alla on suosittu tuotemerkki Shiro.”   

 

”Vaikka kyseessä on tupakkayhtiö, se on investoinut muun muassa 8 miljardia dollaria savuttomien tuotteiden tutkimukseen ja kehitykseen.”

 

”Näitä PMI:in pusseja suomalaiset voivat ostaa: Shiro - Nämä tupakattomat ja valkoiset nikotiinipussit ovat kuuluja raikkaista makuvaihtoehdoista, mikä pätee nykyäänkin, vaikka PMI on muuttanut hieman Shiro pussien ulkoasua sekä sisältöä. Vahvimmat tuotteet sisältävät nikotiinia 15 mg/g, ja tarjolla on muun muassa minttuisia makuja, kuten jäätävä salalia sisältävä Tingling Mint, makeampi viherminttua sisältävä Fresh Mint ja mentolinen Cooling Mint.”

 

British American Tobacco (BAT) soveltaa samanlaista makumarkkinointia:

 

”British American Tobacco on pitkän linjan tupakkayhtiö vuodelta 1902.  Se on tunnettu ennen kaikkea tupakkamerkeistään Camel, Pall Mall ja Lucky Strike, mutta perinteisten savukkeiden lisäksi yritys on laajentanut myös ns. “pienemmän riskin” tuotteisiin, kuten höyrytupakkaan ja nikotiinipusseihin.  Jälkimmäisessä he ovat onnistuneetkin hyvin, sillä heidän VELO nikotiinipussit ovat osoittautuneet menestykseksi ja ovat meillä jatkuvasti Suomen myydyimpiä pusseja.”         

 

”Vaikka yritys tulee Isosta-Britanniasta, heidän nikotiinipussinsa ovat saaneet inspiraation Ruotsista. Moni saattaa tuntea VELO pussit nimellä LYFT, sillä niin brändiä kutsuttiin ennen vuoden 2021 nimen vaihdosta. Joka tapauksessa VELO tai LYFT, sisältö on täysin sama.”

 

”Näitä BAT:n pusseja suomalaiset voivat ostaa: VELO Easy Mint Mini. Tässä on tuote, joka keikkuu suomalaisten myyntitilastojen kärjessä kaiken aikaa. Pussit ovat pieniä, valkoisia ja ne maistuvat raikkaalle vihermintulle. Niiden nikotiinipitoisuus on 4 mg per annospussi, ja näin niitä voi täysin laillisesti tilata Suomeen. Näiden lähes täydellisiksi luokiteltujen pussien menestyksen salaisuus on niiden herkullinen maku ja optimaalinen nikotiiniefekti.”

H

Voimme todeta, että tämä on taitavaa markkinointia.  Se kohdistuu lapsiin ja nuoriin ja tuottaa tupakkayhtiöille elinikäisiä asiakkaita.  Nikotiini on tappava aine, mutta väliäkö sillä, kun kuolleiden nikotinistien tilalle kasvatetaan jatkuvasti uusia ikäluokkia.

 

1 kommentti:

  1. Hei Erkki. Haluaisin kysyä, että olisitko kiinnostunut tulemaan vieraaksi Totuuden Etsijät YouTube-kanavalle. Olemme vaihtoehtoinen mediakanava, jossa erilaiset mielipiteet saa tulla kuulluksi. Mielenkiintoni heräsi kun näin tämän videon, jossa olet vieraana: https://www.youtube.com/watch?v=MVScyJ128vo
    Katsojamme olisi varmasti innolla kuuntelemassa lisää aiheesta. En löytänyt yhteystietojasi, joten voisitko laittaa sähköpostia osoitteeseen: totuudenetsijat@gmail.com

    VastaaPoista