Erkki Aurejärven romaani Pimeyden sydän on ilmestynyt 3.10.2023. Romaanin takakannessa on seuraava esittelyteksti:

torstai 12. lokakuuta 2023

Tupakkakauppiaiden moraali

 

Pimeyden sydän sisältää sekä faktaa että fiktiota.  Juoni seuraa vuosina 1988 – 2001 Suomessa ajettua Pentti Ahon oikeudenkäyntiä.  Oikeudenkäyntiä kuvataan sanatarkasti.  Tämä koskee todisteita, todistajien kertomuksia, asianajajia ja tuomareita.  Sepitettä on se, ettei Charlie Marlow kestä ihmisten murhaamista ja se, että muutamilla muillakin tupakkakauppiailla on omatunto.  En ole ikinä havainnut näissä ihmisissä minkäänlaista moraalia.  Jos heillä on mahdollisuus hämärtää lääkintöhallituksen varoitusmerkintää yhden prosentin verran, he hämärtävät.

 

Olen saanut 28.9.2023 Hollannista tuoreen tiedon:

”McLarenia sponsoroivan British American Tobaccon nikotiinipussimerkki VELO on näkynyt autoissa ja ollut esillä kilpailuissa sekä niihin liittyvissä mainoskampanjoissa. Zandvoortin kisoissa merkin nimi oli korvattu sanalla LOVE ja oli osa fanikilpailua.

Hollannin syöpäyhdistyksen johtajan Carla van Gilsin mukaan tapaus osoittaa, kuinka tupakkateollisuus tekee kaikkensa pitääkseen nuoret riippuvaisina ja jatkaakseen sairautta ja kuolemaa aiheuttavaa liiketoimintaansa.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti