torstai 28. heinäkuuta 2016

RokotuspakkoKansanedustaja Mikko Kärnä valmistelee lakialoitetta, joka velvoittaisi vanhemmat rokotuttamaan lapsensa.  Uhkana olisi lapsilisän menettäminen.  Lisäksi rikoslakia olisi muutettava siten, että lapsen rokottamattomuudesta voidaan tuomita rangaistus lapsen huoltajille, mikäli lapsi itse tai joku muu kuolee, vammautuu tai sairastuu vakavasti rokottamattomuuden seurauksena.
Kärnä ajaa oikeaa asiaa.  Rokotukset ovat kansanterveydelle välttämättömiä.  Rokotukset ovat poistaneet Suomesta polion, tuberkuloosin, tuhkarokon, sikotaudin, hinkuyskän, kurkkumädän ja vihurirokon.  Tästä tosiasiasta huolimatta meillä on järjestöjä ja lääkäreitä, jotka väittävät rokotuksia tarpeettomiksi tai suorastaan haitallisiksi.  Nämä tahot levittävät väitteitään julkisuudessakin ja jotkut vanhemmat toimivat heidän ohjeidensa mukaan ja kieltävät lastensa rokottamisen. 
Jos rokotuspakkoa aletaan käsitellä, lähtökohdaksi olisi otettava vuoden 1986 tartuntatautilaki, jossa on laajat säännökset pakkorokotuksista ja rikosseuraamuksista.  Tartuntatautilaki sisältää säännöksiä väestön suojaamisesta tartuntataudeilta.  Lakia sovellettaessa noudatetaan yleisesti hyväksyttyjä lääketieteellisiä perusteita, joten rokotuskriittisten ”asiantuntijoiden” levittämä ”lääketiede” ei paina vaa’assa mitään.  Pakkorokotuksista säädetään tartuntatautilaissa näin:
”Kunnan on järjestettävä yleisiä pakollisia rokotuksia sellaisen tartuntataudin leviämisen estämiseksi, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön tai sen osan terveydelle, taikka muusta terveydenhoidollisesti tärkeästä syystä.”
Rokotuspakkoa tehostaa viittaus rikoslakiin, jossa rokotusmääräyksen noudattamatta jättämisestä on säädetty sakkoa tai vankeutta enintään kolme kuukautta.
Tartuntatautilaki ei sovellu tapauksiin, joissa lapsen rokottamatta jättäminen ei aiheuta epidemian vaaraa.  Mikäli rokotuspakkoa halutaan laajentaa, tartuntatautilain soveltamisalaa olisi laajennettava.  Rikoslakia ei olisi pakko muuttaa, sillä vammantuottamus ja kuolemantuottamus voivat jo nykyisellään olla rokottamatta jättämisen seuraamuksia.
Oikeuskäytännössä on yksi uskomuslääketiedettä koskeva korkeimman oikeuden ratkaisu.  KKO tuomitsi vuonna 1994 kuolemantuottamuksesta luontaishoitaja A:n, joka oli neuvonut sokeritautia sairastaneen lapsen vanhempia korvaamaan lääkärin määräämän insuliinihoidon kuhne-kylvyillä. Viisivuotiaalla pojalla todettiin sokeritauti 11.2.1991 ja hänelle määrättiin aloitettavaksi jatkuva insuliinihoito.  Insuliini vaihdettiin 9.3.1991 kuhne-hoidoksi, josta lähtien A antoi neuvojaan pojan vanhemmille.  Poika kuoli 25.4.1991 sokeritautikoomaan.  KKO tuomitsi A:lle kuusi kuukautta vankeutta ehdollisena siitä huolimatta, että hän itse oli uskonut hoitomuotonsa tehokkuuteen.

Toivottavasti kukaan rokotuskriittiseen humpuukiin uskovista vanhemmista ei milloinkaan joudu samaan tilanteeseen.3 kommenttia:

  1. Kuinkahan kävisi tällaisessa tapauksessa, että rokotettu henkilö sairastuukin tautiin ja tartuttaa sen rokottamattomaan henkilöön tai rokotettuun henkilöön? Olisiko lääkeyritys korvausvelvollinen vai sairastunut henkilö, koska tuotti vamman kolmannelle osapuolelle? Sairastunut varmaan saisi korvauksia lääkeyritykseltä? Vai saisiko? Rajoittuisiko vastuu vain rokottamattomaan henkilöön, vaikka tiedetään, että aika moni sairastuu juuri niihin tauteihin, joihin oli rokote? Itsekin hinkuyskään ja mikä hassua, pahimanana tartuntahetkenä tapasin rokottamattomia vauvoja ja yksikään ei sairastunut. Kävin normaalisti töissä, ei haitannut muuten kuin yskällä.

    VastaaPoista
  2. Herra Professori on oikeassa, mutta on olemassa poikkeuksia, joista tietävät esimerkiksi erikoilääkärit kuten neurologit ja neurologian Professorit. Herra Professorilla ei liene lääketieteen tutkintoa. Esimerkiksi MS/PML puhkesi tavallisen jc-viruksen takia. Ko. virus on useimmilla haitattomana elimistossään, mutta saattaa aiheuttaa vakavan AIVORULEHDUKSEN tiettyjen lääkkeiden kuten MS-pistoslääke tysabrin kanssa. Pojalleni tuli massiivinen aivotulehdus ja vauriot hermostoon eli vasemman puolen hemipareesi, joka vei liikuntakyvyn. Useimmilla MS/PML johti kuolemaan. USKON AINOASTAAN TIETEELLISEEN LÄÄKINTÄÄN JA NIIN PITÄISI MUIDENKIN TEHDÄ YLEISTÄMÄTTÄ, JOS EI OLE LÄÄJKWETIETEEN PROFESSORI. ANNAMME HUS:N PROFESSOREIDEN JA DOSENTTIEN PÄÄTTÄÄ, MITKÄ ROKOTUKSET JA LÄÄKKEET EIVÄT SOVI POJALLEMME JA NIITÄ ON USEITA. Suomeksi sanottuna joillekin ryhmille tietyt pistokset ovat hengenvaarallisia ja tämä kommentti ei liity todellakaan pseudotieteen puolustajiin ja lääketieteellisiin huijareihin. MIELESTÄNI POIKKEUSTAPAUKSET ON OTETTAVA HUOMIOON, MUTTA VAIN TODELLISEN LÄÄKETIETEEN OSAAMISEN POHJALTA. Kaikki hoitomuodot eivät ole edelleenkään vaarattomia kaikille ihmisryhmille (esim. tysabri-pistokset MS-potilaalle, jolla on yleinen JC-virus aktivoitumattomana elimistössään). Toivon kommenttia oikeilta Lääketieteen Professoreilta - kiitos.

    VastaaPoista
  3. Niin tämä Pietarsaaren ilmiö on pelottava toivottavasti ei leviä laajemmin, ehkä jonku rokottamattoman täytyy oikeasti sairastua jotta nämä ihmiset ymmärtävät ettei vakavia tauteja vastaan kannata jättää rokottamatta, sen takia että voi tulla haittavaikutuksia jotka ei ole verrattavissa epidemian vakavuuteen

    VastaaPoista